ISPOVEST DEVOJKE KOJU JE NAPAO MANIJAK NA NOVOM BEOGRADU: Krenula sam u prodavnicu i ništa nije delovalo neobično…

Dvadesetogodišnja J.D. bila je toga dana meta ovog još uvek anonimnog napadača, koja je imala sreću da se vožnja od desetog sprata zgrade ne završi kobno.

* Ne znam šta je hteo. Nisam htela da vrištim, znala sam da to manijake još više uzbuđuje, kad vide da se neko boji. Taj čovek je bio jako strašan. Iskreno, kad se setim… Imam traume, noćne more, to je najstrašnije nešto što mi se ikad desilo, rekla je J.D. * U ovom delu grada MUP je znatno pojačao kontrole.

Fejsbuk post namenjen novostima iz Bloka 45, kojim jedan momak upozorava da se u zgradi broj 243 nalazi manijak koji je napao njegovu devojku, uznemirio je ne samo stanovnike ovog, nego i ostalih novobeogradskih blokova. U objavi piše da je reč o čoveku od oko 35 godina, visine 173 centimetara, sa neurednom bradom i maskom na licu.

Dvadesetogodišnja J.D. bila je toga dana meta ovog još uvek anonimnog napadača, koja je imala sreću da se vožnja od desetog sprata zgrade ne završi kobno.

Kako je rekla kao i svaki dan, krenula je u prodavnicu i ništa nije delovalo neobično.

– Bila sam na desetom spratu. Normalno sam ušla u lift, kojim se inače vozim pet puta dnevno. Tu stalno ima nekih stanara, ništa nije delovalo neobično, čovek je normalno ušao. Međutim, odjednom, krenuo je ka mom vratu, kao da hoće da me davi i ja sam ga jako odgurnula – priča J.D.

U tom trenutku je, kako kaže, pozvala majku svog dečka, koja ju je čekala ispred lifta u prizemlju.

– Čula sam da je bila na pozivu i da govori „Halo, halo“. Čovek mi je promomrljao „Izvini, pogrešio sam“, ali više kao da to ne misli već samo mehanički izgovara. Onda je opet krenuo rukama ka mom vratu. Sad mi se ruke tresu kad se setim toga. Prolazilo mi je kroz glavu samo da se ne zaglavimo.

Uznemirenim glasom nam je rekla da joj je ta vožnja previše dugo trajala.

– Opet sam ga gurnula iz sve snage od sebe. Kako se spustio lift, odgurnula sam vrata, još nije zazvonilo zvono za otvaranje. Istrčala sam i počela da vičem „Bežite, bežite!“. Tada sam već postala svesna šta se dešavalo. Međutim, on nije izlazio iz lifta, nastavio je da se vozi.

Ona je, tvrdi, doživela veliku traumu od koje se još oporavlja.

– On je negde moje visine, širi je od mene, a ja sam inače krupnija, snažnija, bavim se sportom. Dok smo se gurali, u mojoj glavi je to jako dugo trajalo. Ne znam šta je hteo. Nisam htela da vrištim, znala sam da to manijake još više uzbuđuje, kad vide da se neko boji. Taj čovek je bio jako strašan. Iskreno, kad se setim… Imam traume, noćne more, to je najstrašnije nešto što mi se ikad desilo. To je jako mali prostor, bilo je strašno.

Taj dan, objašnjava, ulazna vrata od zgrade su bila pokvarena, pa je mogao da uđe ko god je želeo.

– Nijedna žena nije smela da uđe to veče u zgradu, svi su se preplašili. Moj momak stajao je ispred zgrade, računali smo da mora da izađe. Čovek je imao hirušku crnu masku preko, lice mu se ne vidi. Svi tvrde da nije stanar. Sve smo obišli, išli i požarnim stepenicama. Nije imalo šanse da je izašao napolje, to bi svi videli – još uvek uznemireno se priseća ona.

Ipak, kako je rečeno, ovaj čovek koji „krstari“ beogradskim blokovima nije se pojavio skoro. Postoje sumnje, navodno, da je reč o napadaču koji je pre nekoliko godina na isti način nasrnuo na jednu ženu, prilikom čega je dobila oštećenje glasnih žica.

– Taj dan je još dve žene iz zgrade napao. Komšinice koje čuvaju decu oko zgrade rekle da se on ceo taj dan motao oko zgrade, da izvidi situaciju, da vidi da li imaju kamere u liftu, da li vrata rade… Čula sam da je napao i jednu ženu s leđa na ulazu, ali je ona uspela odmah da uleti unutra. Stanari su posle videli da su jedna vrata u zgradi razvaljena, od strujomera, da je tu bilo nekih ćebadi, kafa, flaše od pića, pa sumnjamo da to ima veze sa njima – rekla je J.D.

Građani treba da ovakve i slične situacije prijave policiji, apeluju iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

– Za konkretan slučaj nismo imali prijavu, ali smo u svakom slučaju u ovom delu grada znatno pojačali kontrole – rečeno je iz MUP-a.

Izvor: alo

Tagovi

Pročitajte još: