Izložba Tijane Pejović u Blok galeriji

U novobeogradskoj Blok galeriji, Jurija Gagarina 221, PETAK, 05. marta, s početkom u 18 časova, biće otvorena izložba slika i crteža, pod nazivom SECIRANJE, autorke TIJANE PEJOVIĆ.

Tijana Pejović, rođena 1990. u Beogradu. Nakon završenih osnovnih studija 2014. na Fakultetu Likovnih Umetnosti, odsek grafika u klasi redovnog profesora Dragana Momirova, posvećuje se tetoviranju, od tada uporedo razvijajući i spajajući svoj stil u pomenutoj branši i klasičnim likovnim tehnikama. Član je ULUS-a. Trenutno živi i stvara u Beogradu.

Naziv izložbe se odnosi na vizuelno raslojavanje ljudskih obrazaca razmišljanja koji se danas manifestuju kroz društvenu i duhovnu dekadenciju. Sa druge strane, nudi i jednu vrstu vizuelnog objašnjenja i rešenja samog problema, jer ih posmatrač kroz faze seciranja i prikazanog aspekta „pozitivnog u krajnje negativnom ” može osvestiti, prihvatiti, a samim tim i razrešiti. Veliki deo problematike društva nalazi se u čovekovoj kolektivnoj svesti i obrascima koje je kroz epohe nasleđivao i preuzimao kao deo svoje lične svesti. Seciranjem tih slojeva kroz vizuelni prikaz na ovoj izložbi, oni se analiziraju kao zasebne pojave koje, posmatrajući ih u celini čine svojevrsnu mapu efekta leptira- povezujući tako naizgled nespojive radove u jednu izložbu.
Tako predstavljena dela obuhvataju teme od (ne)prihvatanja smrtnosti i besmrtnosti, (dis)konekcije sa suštinom postojanja, suočavanja sa destruktivnim potencijalom unutar nas, do toga kako su dalje uticali na stvaranje odredjenih pogubnih stavova i uticaja navedenog na životnu sredinu i kolektivnu svest. Krajnji rezultat je mogućnost transformacije kroz suočavanje- dolazak do uvida da uvek postoji nešto sasvim suprotno onom što je očekivano. Da bismo istinski uspeli da napredujemo, moramo biti spremni na neizbežne faze destrukcije naših načina razmišljanja.

Izložba će biti otvorena do 17. marta 2021. godine.

Izvor: novibeograd.rs

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn