Nastavlja se akcija suzbijanja komaraca na Novom Beogradu

Iz Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” su saopštili da će njihov Sektor ekologije i unapređenja životne sredine tokom sutrašnjeg dana nastaviti sa akcijama suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji Beograda.

U četvrtak, 16. juna, od 19.30 časova do ponoći ekipe „Čistoće” vršiće suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje na sledećim lokalitetima: Ada Ciganlija, Makiš, nasip od Bloka 45 ka Ostružničkom mostu, Surčinsko polje, Ada Međica, Barajevo Šiljakovac, Ralja, Trešnja, Šuplja stena, Zemun – Donji grad, Zemun – Gornji grad, Kalvarija, Sava Kovačević, Bački Ilovik, Novi Grad, Nova Galenika, 13. maj, Retenzija, Paviljoni, Staro sajmište, park Ušće i Park prijateljstva, Dorćol, Kalemegdan – Donji i Gornji grad, Stara Karaburma, Višnjica i Višnjička banja.

Preparat koji ekipe „Gradske čistoće” koriste za tretman termalnog zamagljivanja odraslih formi komaraca sa zemlje registrovan je od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda, što znači da građani nisu u opasnosti zbog upotrebe preparata, te da nema razloga za strah.

Apeluju iz ovog preduzeća na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn