Navala na termine za izdavanje pasoša, na Novom Beogradu najveća potražnja!

Sa potencijalnom mogućnošću putovanja tokom leta, stvorili su se redovi za izdavanje dokumenata, naročito pasoša, a većina termina za onlajn zakazivanje je popunjena.

Gužvama za izdavanje pasoša svedoči i sajt „eUprave“ koji svakodnevno prima veliki broj zahteva za zakazivanje termina za vađenje pasoša, a kako više ne postoje odvojeni termini za izdavanje ličnih karata i pasoša, čekanje se produžava.

Situacija je najkritičnija na Novom Beogradu, gde su svi termini do 4. juna popunjeni, dok naknadni termini za zakazivanje još nisu otvoreni. Prebukirani su i šalteri u Zemunu, gde imaju samo dva slobodna termina 3. juna i dva termina 4. juna.

Na Savskom vencu više slobodnih termina ima od 26. maja, s tim da treba obratiti pažnju na to da šalteri ne rade od 8 do 19.30 sati, kao u drugim opštinama, već od 12 do 16 sati.

Veliki broj termina na Zvezdari slobodan je od 18. maja, a ona je trenutno možda i najbolja opcija za vađenje pasoša jer ima veliki broj slobodnih temina, a moguće je elektronsko zakazivanje za dva šaltera.

Na Paliluli je prvi dan za koji možete da zakažete vađenje pasoša 19. maj, dok na Starom gradu ima svega jedan do dva slobodna temina 20. i 21. maja, a od 24. maja može da zakaže veći broj ljudi.

U Rakovici je moguće zakazati od 20. maja, na Voždovcu su slobodni termini za vađenje ličnih dokumenata od 26. maja, dok na Čukarici 28. maja postoji samo jedan slobodan temin, a više građana može da zakaže vađenje pasoša od 31. maja do 4. juna.

I dok je vađenje dokumenata ranije moglo da se zakaže mesecima unapred, sada može da se zakaže najviše 30 dana unapred i to je razlog zbog kog na današnji dan nije moguće izvršiti zakazivanje za bilo koji dan posle 4. juna.

Preko porala „eUprava“ građani ne mogu da zakažu termine za vađenje lične karte i pasoša u tzv. prigradskim opštinama – Obrenovcu, Mladenovcu, Lazarevcu, Sopotu, Barajevu, Surčinu i Grockoj. Ipak, nije tajna da su neke male ispostave u ovim opštinama potencijalni spas jer je u njima najmanja gužva i najkraće čekanje.

Beograđani mogu da izvade nova dokumenta, ličnu kartu ili pasoš, u bilo kojoj od 17 gradskih opština, a ne samo u onoj na kojoj imaju prebivalište.

Izvor: srbija danas

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*