Nova autobuska stanica na Novom Beogradu neće biti završena ove godine

Nova autobuska stanica u Beogradu neće biti gotova ove godine iako je odrađen veći deo objekta, rekla je za Tanjug direktorka investicija BAS-a Aleksandra Marijanović Maksimović.

Prema njenim rečima, još uvek se čeka građevinska dozvola za objekat stanice, a radove je usporila i Komisija za verifikaciju idejnog rešenja stanice koja nije zasedala zbog pandemije korona virusa.

Pre četiri godine je najavljenio da će podizanje nove centralne autobuske stanice na Novom Beogradu koštati oko 20 miliona evra. Za izgradnju novog staničnog kompleksa Beogradska autobuska stanica (BAS) dobila je kredit od Komercijalne banke od 12 miliona evra, dok će ostatak od 8 miliona evra obezbediti iz sopstvenih sredstava.

Prema Nacrtu, nova autobuska stanica prostiraće se na površini od 9,2 hektara, a deo kompleksa železnicke stanice trebalo bi da zauzme površinu od 3,5 hektara.

Nova autobuska stanica imaće 44 polazna perona, 12 dolaznih i 9 dolazno/polaznih za turističke linije, odnosno ukupno 65 perona u okviru građevinskog kompleksa autobuske stanice. Stanični trg planiran je ka Ulici Antifašističke borbe.

Izvor: B92

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*