Novobeograđani, od danas je otvoren konkurs za upis u vrtiće!

Konkurs za upis u beogradske vrtiće biće raspisan u ponedeljak, 29. marta i trajaće do 14. maja do kada roditelji mogu da podnose zahteve za mesto isključivo elektronski, preko e-uprave, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

–To je već uhodani model za Beograd, i prošle godine je konkurs sproveden samo elektronski, ima dovoljno vremena da zahtev podnesu svi koji su zainteresovani za mesto u beogradskim vrtićima – rekao je Gak.

On je istakao da u 17 predškolskih ustanova sa više od 300 vrtića ove godine ima 13.949 slobodnih mesta što je za oko 1.250 mesta, odnosno oko 10 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

– Svake godine povećavamo kapacitete otvaranjem novih vrtića ili adaptacijom pogodnih prostora a kao i obično tokom leta analize dolaznosti pokažu gde je moguće odobriti i veći broj upisa – rekao je Gak.

Kako je objasnio preliminarne liste upisane dece biće poznate 7. juna, od kada teče rok za žalbe do 16. juna te da će konačne liste upisane dece biti objavljene krajem juna.

On je poručio je je Beograd već dostigao oko 74 odsto obuhvata dece predškolskim obrazovanjem što je veliki uspeh budući da je pre samo nekoliko godina on iznosio oko 45 odsto.

– Danas u sistemu predškolskog obrazovanja imamo oko 35.000 dece više nego pre osam godina. Nećemo stati sa otvaranjem novih mesta dok god postoji potreba za njima, a svake godine smo sve bliži krajnjem cilju, ukidanju liste čekanja za vrtiće – rekao je Gak.

Izvor: beograd.rs

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*