NOVOBEOGRADSKI BRODARAC JE PRE 3 GODINE IGRAO PROTIV MANČESTER JUNAJTEDA: Gde su sada klinci koji su šokirali Zvezdu i Partizan?

Slavni klub gostovao je u Beogradu u okviru Lige šampiona mladih, a gde su sada srpski fudbaleri koji su igrali na tom meču? Zanimljivo, čak četvorica igraju za isti tim u Superligi.

I dalje se pamti luda trka za prvaka Omladinske lige Srbije u sezoni 2016/17. Veliko iznenađenje napravio je Brodarac koji je uspeo da umakne Crvenoj zvezdi i tako je mali klub sa Novog Beograda obezbedio učešće u UEFA Ligi šampiona mladih.

Klub čiji se seniorski tim nikada nije preterano isticao, štaviše nikada nije igrao Superligu, uspeo je da odnese pobedu nad „večitim“ rivalima i pokaže da najbolje radi s mladim igračima.

Odnosno, pravi najbolje rezultate u tom uzrastu!

U toku uzbudljive sezone dva puta su savladali Partizan, jednom Zvezdu na njenom terenu, pokazavši da poseduju „šampionski gen“, pa će generacija igrača rođenih 1998. i mlađih biti zauvek upisana zlatnim slovima u istoriju ovog kluba.

Predvodnik tima bio je trener Ivan Jević, koji je igračku karijeru završio u ovom klubu da bi posle titule prvaka preuzeo kratko Radnički, pa je tako Marko Kuljić vodio tim u Ligi šampiona.

Svi su nestrpljivo čekali žreb, a kuglice su Brodarcu dodelile slavni Mančester junajted.

Omladinski prvak Srbije je prvo „izbacio“ Makabi iz Haife (Izrael), a onda i Saburtalo iz Gruzije, zahvaljujući golu više u gostima – nakon 1:1 u Beogradu. Brodarac je u Tbilisiju remizirao 2:2 i obezbedio plej-of. Kao predstavnik iz staze „nacionalnih šampiona“ na žrebu je dobio Junajted, drugoplasirani tim iz grupne faze Lige šampiona mladih.

Svi u Brodarcu jedva su čekali da igraju sa čuvenim klubom, pa makar i njihovim omladincima.

U tom trenutku na klupi mladog tima Mančester junajteda sedeo je slavni vezista Niki Bat, jedan od ljubimaca Aleksa Fergusona, koji je ostavio dubok trag kao igrač na „Old Trafordu“.

Po završetku karijere odmah je dobio posao u klubu i polako se „probijao“ ka vrhu… Stigao je tako do U19 tima u kom je očigledno zadovoljio pošto je trenutno asistent u stručnom štabu menadžera Olea Gunara Solskjera, a da „ima njuha“ pokazao je i protiv Brodarca.

Junajted je pre tri godine, tačnije 7. februara 2018. godine, gostovao u Beogradu na krovu TC „Stadion“, a već u prvih pola sata (2:0) rešili su pitanje pobednika i prolaska u dalje takmičenje.

Golove za „crvene đavole“ postigli su Indi Boonen u 19. minutu i Mihajlo Ivanićević, koji je u 29. skrenuo loptu u sopstvenu mrežu. Prevarilo ga je dodavanje Gomeša, u tom trenutku verovatno „najizvikanijeg“ talenta u školi slavnog kluba.

Anđelo Gomeš trenutno igra na pozajmici za Boavištu, debitovao je i Džejms Garner, dok je najdalje dogurao rezervista Brendon Vilijams koji često igra za Junajted.

Ipak, ostali su daleko od nivoa koji je potreban da biste igrali za najuspešniji engleski klub.

GDE SU SADA IGRAČI BRODARCA?

Tim koji je igrao protiv Junajteda već se dobro razlikovao od onog koji je osvojio šampionsku titulu prvaka Srbije. U timu već nisu bili Lazar Kojić, Zarija Lambulić, Luka Mićić i mnogi drugi, ali je tu bila ekipa koja je bila sprema da se uhvati u koštac sa mnogo snažnijim rivalom – protiv koga su stvorili dosta šansi, ali nisu imali sreće da bar jednom zatresu mrežu.

„Srećan sam i ponosan što smo zadržali svoje ofanzivno opredeljenje, što smo do poslednjeg trenutka težili tome da damo gol“, rekao je trener Milan Kuljić posle meča.

Sadašnji trener Zemuna odlučio se da za Brodarac na tom istorijskom meču zaigraju sledeći igrači:

Mihajlo Zdravković – Ognjen Mitrović, Dušan Joković, Mihajlo Ivančević, Stefan Golubović – Aleksa Pejić, Miloš Tošeski – Viktor Lukić, Uroš Lukić, Srđan Kočić – Matija Babović.

Zanimljivo, čak četvorica pomenutih igrača (Joković, Mitrović, Golubović i Pejić) sada natupaju za Proleter, sa kojim Brodarac ima dobru saradnju, dok su još trojica u Superligi.

Najpoznatiji je štoper Mihajlo Ivančević, strelac autogola protiv Junajteda, koji već treću sezonu uspešno nastupa za Spartak, dok je i desno krilo Viktor Lukić poznato ime sa superligaških terena, pošto je standardan u opremi Radnika. Na veliku scenu je tigao i Srđan Kočić, koji je letos stigao iz Kolubare u Napredak, a ove sezone dao je već tri gola.

Miloš Tošeski i Uroš Lukić sada nastupaju za prvi tim Brodarca, kao i Đorđe Jovanović i Petar Ristić koji su na tom meču ušli sa klupe, dok je Matija Babović član Zvezdare.

Momak iz poznate porodice (brat Stefan Babović) briljirao je u juniorskim danima u OFK Beogradu i posle Brodarca je stigao do Partizana. Išao je na pozajmice u Teleoptik, nazad na Karaburmu, dok će do kraja sezone nositi opremu Zvezdare.

„Mlad sam i za deset godina ću se i dalje baviti fudbalom, tako bar planiram. U bliskoj budućnosti sebe vidim u nekom od evropskih klubova. To su moji snovi i želje i naravno da imam prava da sanjam, kao i svaki čovek“, pričao je nedavno za „Žurnal“ mlađi Babović koji je svestan da mu se nisu poklopile sve kockice u karijeri.

Bio je najtalentovaniji u generaciji i očekivao se „bum“, međutim do njega (još) nije došlo. Često se dešava da igrači iz tog uzrasta i „batale“ fudbal, pa je to možda slučaj sa Mihajlom Zdravkovićem o kom nema podataka od kada je otišao iz Brodarca posle sezone 2017/18.

HOĆE LI BITI NEKOG NOVOG JUNAJTEDA…

Brodarac nije uspeo da veže dve šampionske titule, za samo dva boda im je pobegla Crvena zvezde, ali su godinu dana kasnije ponovo bili prvaci Srbije. 

Vodili su tokom čitave 2018/19 velike borbe sa Čukaričkim, i uspeli da završe na tabeli ispred njih, pa su dobili novu šansu da igraju u Ligi šampiona. Žreb im je na startu dodelio francuski Ren, ali poraz na gostovanju 2:1 bio je presudan da tim Željka Mikovića ne prođe dalje.

U narednoj sezoni Brodarac je pratio Zvezdu i nije uspeo da je sustigne pošto je sezona prekinuta u martu zbog pandemije, pa su crveno-beli dobili pravo nastupa u UEFA takmičenju.

Žreb im je dodelio francuski Anže, meč je trebalo da se igra baš ovih dana, međutim pošto se situacija sa virusom ne smiruje u celom svetu – doneta je nepopularna odluka da se Liga šampiona mladih otkaže, pre svega zbog poteškoća oko putovanja, karantina…

Videćemo koga ćemo naredne sezone gledati u elitnom UEFA takmičenju, a za sada upravo najveće šanse ima Brodarac koji je lider na tabeli sa 58 bodova.

Prati ih Partizan sa 54, dok je Zvezda treća sa 50, ali ima meč manje, što garantuje veliku borbu!

Izvor: mondo.rs

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn