„PET-ZONE“ MANJE POPULARNE: I Novobeograđani traže izgradnju novih parkova za pse, neki su i protiv!

DOK neki građani podnose zahteve za izgradnju prostora za ljubimce, neke njihove komšije nisu za to, te se od poslova odustaje.

Upravo takvi slučajevi dogodili su se u Novom Beogradu, na Čukarici i u Rakovici, rekli su nam iz nadležnog JKP „Zelenilo – Beograd“.

Tokom 2021. zbog ograničenih finansijskih sredstava, ali i manjka zainteresovanosti Beograđana, na teritoriji prestonice nisu planirane nove „pet-zone“. Ipak, do njihove izgradnje može doći ukoliko se za to steknu uslovi rebalansom budžeta, na lokacijama gde postoji najveća zainteresovanost građana.

Kako kažu u ovom komunalnom preduzeću, postojanje „pet-zona“ širom parkova prestonice jedan je od načina unapređenja stanja zelenih površina.

– Održavanjem i gradnjom novih zona pokazujemo da brinemo o sigurnosti sugrađana i njihovih kućnih ljubimaca, kao i da obezbeđujemo adekvatan prostor za igru pasa i druženje vlasnika – govore iz „Zelenila“.

– Naravno, mi smo uvek za izgradnju javnih površina. Ali, uvek imamo građane koji nešto podržavaju i one koje su protiv.

Dok neki Beograđani smatraju da u prestonici nema dovoljno „pet-zona“, s druge strane postoje i oni mišljenja da su psi već zauzeli i previše prostora deci.

– Svedoci smo bezobzirnog ponašanja vlasnika koji svoje ljubimce puštaju da se slobodno kreću po javnim parkovima i dečjim igralištima, narušavajući pre svega bezbednost nas i naše dece. O higijeni je suvišno i govoriti – kaže Milena P.

PRAVILA ZA VOĐENJE PASA

PRAVILA za držanje i vođenje pasa definisana su Odlukom o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda i njih kontroliše Komunalna milicija i inspekcija.

– Zabranjeno je puštati pse sa povoca da se slobodno kreću u delu parka i druge javne zelene površine, gde se nalazi uređeno dečje igralište, kao i u delu pod cvetnim zasadom. Ali, predviđena je i mogućnost šetanja pasa na povocu na velikom broju zelenih površina u dozvoljenom vremenskom periodu – kažu u Sekretarijatu.

Izvor: Novosti

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn