Poseban režim saobraćaja na novobeogradskim grobljima u ponedeljak, 10. maja

Javno-komunalno preduzeće „Pogrebne usluge“ apeluju na građane da sutra. 10. maja, za Pobusani ponedeljak, za odlazak na groblje umesto svojih automobila, koriste gradski prevoz, saopšteno je iz ovog preduzeća.

U ponedeljak  10. maja na svim grobljima neće biti dozvoljen ulazak automobilima od 7 do 15 časova. Kapije za ulaz motornih vozila biće otvorene od 15 do 18 časova. Na Novom, Zemunskom i Topčiderskom groblju sutra je na snazi potpuna zabrana ulaska za automobile. Takođe, JKP „Pogrebne usluge“ apeluju na posetioce da prilikom posete grobnim mestima budu oprezni i da se ne naslanjaju na spomenike.

Tokom redovne kontrole stabilnosti spomenika, stručne ekipe preduzeća utvrdile su da ima dosta spomenika koji su nestručno podignuti, dotrajali  i  nestabilni, pa u slučaju naslanjanja i mehaničkog pritiska može da dođe do njihovog pada i povređivanja prisutnih lica.

Posebno je skrenuta pažnja roditeljima sa malom decom, da vode računa o njihovom kretanju i da se ne odvajaju prilikom posete groblju. Na groblju je zabranjen pristup deci mlađoj od 10 godina bez pratnje odraslog lica.

Prema članu 10. gradske Odluke o uređenju i održavanju groblja i sahranjivanju, „O održavanju grobnih mesta i nadgrobnih obeležja na njima staraju se isključivo njihovi korisnici, porodica i srodnici“. Vlasnici  nestabilnih spomenika  trebalo bi da se u najkraćem roku jave upravi groblja, zbog dogovora o sanaciji spomenika.

Tagovi

Pročitajte još:

antalya bayan escort
Free Porn
Free Porn