PRODAJNA IZLOŽBA DECE SA AUTIZMOM U NOVOBEOGRADSKOJ KULTURNOJ MREŽI: Svako dete je umetnik

Povodom 2. aprila, Svetskog dana podizanja svesnosti o autizmu, sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević obišla je danas u prostorijama Novobeogradske kulturne mreže prodajnu izložbu radova dece sa autizmom pod nazivom „Svako dete je umetnik”.

Izložbu je organizovalo Beogradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom, u saradnji sa Opštinom Novi Beograd.

Stanisavljevićeva je rekla da je ova izložba samo jedna od manifestacija koje obuhvataju celu nedelju u kojoj će biti reči o problemima sa kojima se osobe sa autizmom suočavaju, napomenuvši da će za tu priliku, u znak podrške, 2. aprila, kao i prethodnih godina, simboli grada biti osvetljeni plavom bojom. Kao znak lične podrške, Stanisavljevićeva je kupila tri rada sa izložbe i tom prilikom istakla da će sva sredstva prikupljena na ovaj način biti iskorišćena za unapređenje rada Beogradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom.

– O osobama sa autizmom ne govorimo samo jedan dan u godini, već o njima brinemo svih 365 dana u godini. Kontinuiranu podršku pružamo ne samo osobama sa autizmom već i njihovim porodicama, a jedna od najvažnijih usluga podrške su dva specijalizovana dnevna boravka koje koristi oko 200 osoba sa autizmom. Tu je i usluga ličnog pratioca koja je veoma važna za predškolsku, osnovnoškolsku i srednjoškolsku decu. Ponosni smo i na smeštaj „Predah” u Šekspirovoj ulici, koji je najsavremeniji objekat takve vrste u Evropi, gde roditelji mogu u trenucima kada im je to neophodno zbog različitih obaveza da smeste decu u kratkovremeni smeštaj. Važna je i činjenica da smo pokrenuli formiranje radne grupe za izradu strategije za osobe sa invaliditetom u Gradu Beogradu gde će jedna od ključnih stvari biti dalje poboljšanje uslova za osobe sa autizmom i njihove porodice jer planiramo nove vrste usluga i podrške – rekla je Nataša Stanisavljević.

Zamenik predsednika opštine Novi Beograd Srđan Minić ukazao je na pomoć koju ova gradska opština uvek pruža sugrađanima kojima je ona neophodna, dodajući da današnje ustupanje prostora Novobeogradske kulturne mreže za prodajnu izložbu predstavlja još jedan vid podrške.

novosti

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn