Radnički bolji od Novog Beograda u derbiju za prvo mesto

SUPER LIGA | 11. KOLO KVK RADNIČKI – VK NOVI BEOGRAD 8:7 (2:1, 2:2, 2:1, 2:3)

Utakmica 11. Kola Super lige donela je derbi polusezone koji će verovatno odlučiti o prvom mestu pred play-off. Radnički je u Kragujevcu bio bolji od Novog Beograda i time se revanširao za poraz iz prvog dela sezone, a ujedno i preuzeo vodeću poziciju u prvenstvu.

Utakmica je bila očekivano vrlo tvrda, u I četvrtini sa vrlo malo dešavanja. Prvi gol postigli su gosti posle više od 5 minuta igre, međutim slično kao u Kupu, kada se to dogodilo u dve četvrtine, Radnički postiže dva gola u poslednjem minutu i na prvu pauzu odlazi sa golom prednosti.

Početkom II četvrtine Radnički stiže i do dva gola prednosti, ali Novi Beograd već do polovine ovog perioda dolazi do izjednačenja. U finišu četvrtine ipak domaći postižu gol za prednost od 4:3 na poluvremenu.

Treći period ponovo dobija domaća ekipa sa 2:1 i to tako što su sva tri gola postignuta za manje od minut i po od početka. Radnički je poveo sa 5:3, Novi Beograd smanjio na 5:4, da bi domaći postigli još jedan gol za prednost od 6:4.

U IV četvrtini Novi Beograd je jurio zaostatak od dva gola, ali u dva navrata kada su se približili na gol zaostatka, domaći bi uzvratili golom i ponovo povisili na dva razlike. Po dva gola postignuta su za manje od 3 minuta u ovom periodu i do samog finiša više nije bilo golova. Novi Beograd postiže gol na 26 sekundi pre kraja za 8:7, posle isključenja i peterca koje je skrivio isti igrač. Utakmica je privedena kraju nakon toga, ali gosti ulažu protest jer isti igrač nije bio u kućici za isključene igrače tokom izvođenja peterca već u terenu.

Posle više od sat vremena ponovljeno je poslednjih 26 sekundi, ali je ishod ostao isti. Novobeograđani razloge za poraz treba da traže u relativno slaboj realizaciji igrača više 3/7 i promašenom petercu (1/2), dok je igra sa igračem manje bila na dobrom nivou 2/9.

Radnički je realizovao oba peterca koja su mu dosuđena. Za Radnički tri gola postigao je Lukić, po dva Rašović i Krug, a jedan Ukropina, dok je za Novi Beogad tri gola postiga Gogov, a po jedan Filipović, Bursać, Čuk i Gardašević.

Izvor: VK Novi Beograd facebook

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn