Radovi na šetalištu “Lazaro Kardenas“ u Bloku 45 pri kraju

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da se uređivanje šetališta “Lazaro Kardenas“ u bloku 45 na Novom Beogradu privodi kraju.

„U okolini šetališta živi oko 35, možda i 40 hiljada ljudi i kada je Novi Beograd građen ono je bilo planirano, zbog čega se izdvaja lepotom. Godine 2019. počeli smo sa radovima, a Vlada Srbije je za tu namenu dala 300 miliona dinara. Do sada je uloženo skoro 450 miliona dinara u rekonstrukciju, jer je dodatnih 150 miliona obezbedio Grad Beograd. Završili smo kompletno šetalište u Bloku 45 i sada tu ima šest novih dečjih igrališta, saobraćajni poligon, novi tereni, dve teretane na otvorenom, zasađeno je 235 novih stabala, postavljene 152 nove klupe. Sada je to mesto gde dolaze deca i iz drugih delova grada“, objasnio je Vesić.

Dodaje da od sutra kreću radovi u bloku 44.

„Uradićemo novo dečje igralište, rekonstruisaćemo četiri postojeća, uradićemo teretanu na otvorenom, saobraćajni poligon, sanaciju košarkaškog terena, kao i teren za boćanje, zasadićemo novih 53 stabla. Ukupno će to vredeti oko 150 miliona dinara i svi ti radovi trebalo bi da budu završeni do 15. decembra“, istakao je Vesić.

Istovremeno, dodao je on, priprema se i projekat za Blok 70, gde bi radovi trebalo da krenu na proleće.

„To znači da ćemo tokom 2022. raditi i deo u Bloku 70, nakon čega će čitavo šetalište “Lazaro Kardenas“ biti završeno“, kazao je Vesić.

Sve što je tamo urađeno, dodao je Vesić, radilo je „Zelenilo – Beograd“.

Izvor: B92

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*