Vesić najavio Situacioni centar od 4000 m2 na Novom Beogradu

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas ulaganja u cilju veće bezbednosti u prestonici, među kojima je i Situacioni centar u glavnom gradu koji će imati skoro 4.000 kvadratnih metara, a nalaziće se u Bloku 42 na Novom Beogradu.

Vesić je to rekao na sednici Skupštine grada Beograda, kojoj prisustvuju i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić.

Vesić je rekao da to što prvi ljudi srpske i beogradske policije prisustvuju sednici govori o tome kakvo poštovanje imaju prema Skupštini grada.

“Iako Skupština grada formalno nema nadležnosti kada je u pitanju bezbednost mislim da je bezbednost zajednički posao, da na tome moramo da radimo zajedno – svi građani, organi lokalne samouprave i pripadnici MUP-a kako bi naš grad bio bezbedniji i kako bi se zaštitila lična imovinska sigurnost svih naših građana”, rekao je Vesić.

Podsetio je da je na dnevnom redu i rebalans budžeta kojim će, dodao je, biti obezbeđena sredstva koje će Grad dodatno dati kada je u pitanju bezbednost svih građana.

“Obezbedićemo sredstva za kupovinu jednog patrolnog čamca koji će zajedno koristiti komunalna milicija i rečna policija, koji će biti mnogo opremljeniji i bolji nego što sada ima rečna policija”, rekao je Vesić.

Dodao je da će na taj način biti obezbeđeno da sigurnost na rekama bude bolja.

Osim toga, naveo je da će biti obezbeđena sredstva za projektovanje još jedne vatrogasne stanice na Novom Beogradu.

“Kada budemo završili projektovanje, uradićemo o našem trošku novu zgradu vatrogasne jedinice na Novom Beogradu kako bi mogli brže da intervenišu”, rekao je Vesić.

Vesić je rekao da je sa ministrom Vulinom razgovarao o tome da se izmenom zakonskih propisa dođe u situaciju sa Grad može dodatno da finansijski stimuliše policijace koji rade na teritoriji Beograda.

Vesić je rekao i da će u narednih nekoliko godina biti urađen novi Situacioni centar u Beogradu gde će na jednom mestu biti kontrole sobe za komunalnu milciju, javni prevoz, saobraćaj, saobraćajnu policiju.

“Grad Beograd će to finansirati i to će biti u Bloku 42 na Novom Beogradu”, rekao je Vesić i dodao da će centar imati skoro 4.000 kvadrata.

To će, dodao je, biti mesto odakle će se voditi računa o bezbednosti u gradu.

Vesić je pohvalio saradnju između Komunalne milicije i Policijske uprave za grad Beograd.

“Ta saradnja je besprekorna i pokazuje koliko zajednički možemo da radimo”, rekao je Vesić.

Izvor: b92

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn