Visok procenat vakcinisanih na opštini Novi Beograd!

U tri beogradske opštine protiv virusa korona vakcinisano je više od 50 odsto punoletnih građana, a u dve opštine vakcinu je primilo više od 80 odsto starijih od 75 godina, izjavila je danas gradska sekretarka za socijalnu Nataša Stanisavljević.

Ona je prezicirala da je u opštini Stari grad vakcinisano 56 odsto punoletnih građana, u opštini Savski venac 54 odsto, a u opštini Vračar 52 odsto.

– U opštini Novi Beograd je 48 odsto vakcinisanih što je značajno, jer u toj opštini živi veliki broj punoletnih građana – rekla je Stanisavljević za Tanjug.

Dodala je da je u opštinama Stari grad i Savski venac vakcinisano više od 80 odsto starijih od 75 godina, dok je u tri opštine – Stari grad, Savski venac i Vračar vakcinisano više od 70 odsto građana od 65 do 74 godina.

Stanisavljević je istakla da je veoma važno da se nastavi vakcinacija na mobilnim punktovima u Beogradu kako bi se dostigao visok stepen vakcinacije i u svim prigradskim opštinama.

– Zato su na vreme obezbeđene vakcine i zato se imunizacija sprovodi na svim mobilnim punktovima kako bi i građanima Lazarevca, Obrenovca, Sopota, Barajeva, Surčina bila dostupna vakcina kao što je građanima u centralnim gradskim opštinama – rekla je Stanisavljević.

Dodala je da je na više od 52 mobilna punkta na teritoriji Beograda do sada vakcinisano ukupno oko 30.000 građana.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*