Zasađeno 30 stabala na Novom Beogradu

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić zasadio je danas 30 stabala u parku Ušće u okviru projekta „Zelena Srbija”, koji se sprovodi uz saradnju Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, kao i kompanije „Color media communications”, a uz podršku Grada Beograda, Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” i Eurobank Direktna. Događaju su prisustvovali i ambasadroka Švedske u Srbiji Anika Ben David, direktor Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije Slađan Velinov, kao i predstavnici JKP „Zelenilo – Beograd” i Eurobank Direktne.

Gradonačelnik je ovom prilikom istakao da se akcije koje se tiču ozelenjavanja Beograda nastavljaju.

– U sklopu projekta „Zelena Srbija” je tokom 2020. i 2021. godine organizovana sadnja u 20 gradova i opština, a sada imamo priliku da i u Beogradu damo doprinos kako bi bio lepši i zeleniji grad. Od novembra 2019. godine, zajedno sa direktorom GIZ-a, pokrenuli smo akciju „Drvo za Beograd”, zahvaljujući kojoj je u prethodnom periodu posađeno preko 2.300 stabala – rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je podsetio da JKP „Zelenilo – Beograd” svake godine posadi više od pet hiljada stabala u Beogradu.

– Veoma je važno što je tema sadnje stabala sve aktuelnija. Sve je više društveno odgovornih kompanija i različitih predstavnika međunarodnih organizacija koji daju svoj doprinos da Beograd bude lepši, zeleniji i zdraviji grad. U ovom trenutku u urbanom delu Beograda imamo 16 odsto zelenih površina, a cilj je da ih bude 25 odsto. Cilj jeste ambiciozan, ali radujem se što danas imamo mogućnost da se tom cilju približimo zahvaljujući sadnji 30 stabala. Hvala Ambasadi Švedske na svemu što radi za Srbiju i Beograd. Švedska je jedan od naših najvažnijih partnera u oblasti očuvanja životne sredine. Iskoristio bih ovu priliku da čestitam nacionalni praznik Švedske koji se danas proslavlja, sa željom da u narednom periodu nastavimo uspešnu saradnju – zaključio je gradonačelnik Radojičić.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn