Zločin koji je zgrozio sve: Nekadašnji bokser Zvezde ubijen na Novom Beogradu! Tukao je čak i Gišku Božovića

Bio je legenda Beograda i to pre sve Novog Beograda. Bokser kojeg su svi plašili, neustrašivi momak sa asfalta. Sve to, ali i mnogo više može se reći za Georga Žorža Stankovića.

Ipak, živeo je brzo, a njegovo ubistvo zgrozilo je sve. Bilo je to 1. oktobra 1993. godine, a nemili događaj se dogodio ispred Starog Merkatora na Novom Beogradu.

Kako su tadašnji mediji pisali, mladoliki napadač čekao je da Stanković sa prijateljem uđe u automobil, a zatim im je prišao s leđa i ispraznio 30 metaka u njih, od kojih je 20 završilo u Žoržovom telu.

Važio je za nekrunisanog „kralja Novog Beograda“, čoveka o čijoj pesnici se govorilo sa strahopoštovanjem čak i u najjačim kriminalnim krugovima tog doba.

Trenirao je boks u Crvenoj Zvezdi šest godina, a tri puta je bio vice-šampion Srbije. Mnogi su spremni da kažu takav bokser među crveno-belima ni pre niti posle nije postojao. Tukao je i Gišku, koji je branio boje Radničkog sa Vračara, a jednom prilikom je čak i Ljubomir Magaš, poznatiji kao Ljuba Zemunac izjavio kako u fer tuči, na ruke, može da ga dobije jedino Žorž.

Razočarao se posle u sport.

– Bivši sportisti umiru kao siromašni i alkoholičari – govorio je Žorž i okrenuo se biznisu.

Odrastao je u Novom Beogradu. Radio je tri godine kao taksista sa početnom stanicom na aerodromu u Surčinu. Ipak, to mesto ga nije držalo pa je u Inđiji otvorio kafe-bar sa diskotekom. Nedugo nakon toga, Žorž započinje posao sa automatima za igru.

Tokom osamdesetih godina prošlog veka, Stankovićev posao napreduje veoma brzo, a ozbiljno bogatstvo stekao je u Češkoj upravo na poker aparatima. U Beogradu je imao sedam lokala, kao i u Beču, Lincu, Bratislavi i Oragu. Takođe, zahvaljujući vezama koje je imao u inostranstvu, postaje predstavnik firmi „Fila“ i „Ribok“ za Jugoslaviju te u devedesete ulazi kao već izgrađeni biznismen.

Planirao je da se poveže i sa Rusijom i Rumunijom i uspeo je da sklopi poslove u ovim zemljama. Ipak, kada je trebalo da u njima otvori lokale sa automatima za igru kao i bilijar salone, sprečila ga je smrt.

Izvor: Srbija danas

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn